Lucidipedia.com - The world's premier lucid dreaming academy.
 
Englisch Dutch German Italian Spanish Finnish Portuguese
Translated by (spotted any mistranslations?)
* Note: All other languages are out of date! Like to translate to your language? Contact us.

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt Lucidpedia's leerprogramma succesvol afgerond!

Als je hier naar de complete Lucidipedia Matrix kijkt, begrijp je hopelijk beter hoe je lucide dromen moet leren te krijgen. Natuurlijk begint het plezier nu pas echt, nu je die kennis hebt verworven. Begin de meest gedurfde lucide droomavonturen te plannen en begin online dromen op te schrijven, je ervaringen te delen en de 'comment'-mogelijkheid in ons DreamJournal te gebruiken om nuttige feedback aan andere te geven. Er is echt veel dat er kan worden gedaan om de lucide droomgemeenschap te helpen. Het is ook goed als je ons laat weten of je nog adviezen voor ons hebt om Lucidipedia nog beter te maken voor het leren van lucide dromen. Luister naar een 90 minuten durende radio-uitzending van Stephen LaBerge, waar hij praat over lucide dromen. Dit is een leuke manier om je verworven kennis te herkennen en samen te vatten.

Nou, ik hoop dat je net zoveel plezier van dit leerprogramma hebt gehad als ik heb gehad met het delen van mijn vaardigheden en ervaringen in lucide dromen met jou. Voordat je echter vertrekt, wil ik je graag herinneren aan je komende tijd als een lucide dromer. Persoonlijk is de manier waarop lucide dromen een onderdeel van mijn leven is geworden een grote drijfveer om mijn lucide droomvaardigheden te perfectioneren.

Je vaardigheid om de droomwereld te kunnen beïnvloeden en te veranderen vestigt zich natuurlijk in de wereld van lucide dromen: de droomwereld is immers niets meer dan een product van je fantasie, niet? Zoals je hebt geleerd, is het niet "jij" die controle heeft over de schijnbaar "externe" droomwereld in je dromen. Er is geen verschil tussen deze 'jij' en de 'droom'. Je gebruikt je controle over jezelf om controle over de droomwereld uit te oefenen. De kern van lucide dromen is daarom om die zelfcontrole te leren begrijpen. Controle uitoefenen over jezelf is controle uitoefenen over de droomwereld. Jij BENT de droomwereld.

In hoeverre kan dit inzicht op het hele leven worden toegepast? Jij BENT je leven. Net zoals de "stemming" van een droom gewoon de stemming is waar JIJ in bent, lijkt het leven op jou. Lucide dromen is te leren over je eigen gevoelens en gedachten en door dat te doen jezelf te verbinden met de realiteit waarin je verkeert. Lucide dromen is de omstandigheden veranderen door je houding met betrekking tot deze te veranderen. Toen ik ontdekte in hoeverre ik mijn eigen realiteit elke dag zelf maakte, wanneer ik naar school ging, op bezoek bij vrienden was of gewoon over het leven dacht. Toen ik de kern van het lucide dromen begreep, bereikten niet alleen mijn lucide droom een heel nieuw niveau, maar ik leerde ook mijn leven te verbeteren en er op een dieper niveau controle op uit te oefenen. Ik herkende mezelf in het leven, net zoals ik mezelf in mijn dromen herken.

Je werkelijke doel in je leven gaat net zoals in de wereld van lucide dromen: je verschilt niet van de realiteit. Je bent er ook geen "deel" van. Het open geheim van lucide dromen is het concept van een afzonderlijke 'jij', te laten gaan. Word intiem met de realiteit die je schept. Ontdek hoe je leven verandert wanneer je jezelf laat vallen en het leven BENT, net zoals de ultieme lucide dromer de lucide droom IS.Daarom zou ik het Lucidity Institute hartelijk willen bedanken voor het feit dat ze het fenomeen lucide dromen voor de hele wereld toegangkelijk hebben gemaakt door de inspirerende editie van Dr. Stephen LaBerge's Exploring the World of Lucid dreaming. Zonder dit lucide droomonderzoek, zou lucide dromen nog steeds een ondergewaardeerde ervaring zijn zonder enige ondersteuning voor educatie. Daarom hoopt Lucidipedia, bovenop hun inspanningen, aan de lucide droomwereld bij te dragen door het woord van lucide dromen te verspreiden. We zijn gepassioneerd om het werk te blijven doen dat gedaan moet worden. Sluit bij ons aan, als je dat wilt.

Beschouw lucide dromen als een deel van je leven, net zoals het een deel van het mijn leven werd, en ontdek de ware kracht en potentie die lucide dromen hebben. Geef je leven een boost.

Bedankt voor het bezoeken van Lucidipedia.

Hopend dat we snel je publieke lucide dromen in de DreamJournal-sectie mogen lezen,

Droom zacht,
Tim & Lucidipedia developersBookmark and Share

Snoozon
Beginner's course

Expert's course
1. Introductions
2. Revalue your bedroom
3. Setup a training schedule
4. WILD technique
5. Train prospective memory
6. Meditation (part 1)
7. Meditation (part 2)
8. Falling asleep lucidly
9. Dream exploration
10. Spinning technique

Glossary

Extras
Attend our online classes
Follow our Tweets on Twitter
Subscribe to YouTube
Subscribe to our blog